top of page

MÖT TEAMET: Min passion för trivsel och god struktur är min drivkraft och mitt fokus


Ulrika Strand, Office Manager på Skeppsholmsgruppen


Skeppsholmsgruppen är en välrenommerad destination i Stockholms hjärta som erbjuder en unik upplevelse för sina besökare. Idag har vi talat med en av de centrala personerna bakom denna destination, nämligen vår Office Manager Ulrika. Vi kommer att få en inblick i hennes resa, arbetsdag och syn på framtiden för Skeppsholmsgruppen.Vad fick dig att välja Skeppsholmsgruppen och hur har din resa här varit hittills? Beskriv din roll och hur en arbetsdag ser ut!


- Jag har jobbat här i drygt ett år. Jag känner Elin som är en av Skeppholsmgruppens grundare och ägare och det var genom henne jag blev intresserad av att arbeta här. Efter att jag flera gånger sett fantastiska bilder, som hon delade på sociala medier, från olika event på Skeppsholmen så tvekade jag inte en sekund när rollen som Office Manger blev aktuell. Jag kontaktade Elin och det kändes helrätt från första stund. Vilket team de är och tänk att få arbeta med dem i den här unika miljön. Idag är jag väldigt stolt och glad att vara en del av Skeppsholmsgruppen.

Min roll som Office Manager innebär att jag administrerar och bemannar kontorsadministrationen. En typisk arbetsdag inkluderar fakturering, att vara första linjen in via telefon och e-post för att hjälpa kunder och besökare, uppdatera vårt kalendarium, hantera inköp, agera koordinator för våra kulturella evenemang, hantering av kundregistret, vara behjälplig med förfrågningar som rör fotograferingar och filminspelningar, samt formge skyltar, offerter och trycksaker. Jag har också fått förtroendet att inreda vårt nya fina kontor som vi flyttade till för ett halvår sedan. En viktig del för upplevelsen för både besökare och vårt team.

Kan du dela med dig av några av de mest minnesvärda ögonblicken eller evenemangen du har varit med om under din tid på Skeppsholmsgruppen?


Vi genomförde ett event med några av våra samarbetspartners Öppet hav, Briggen Tre Kronor och Lustholmen Catering. Vilken upplevelse att få kombinationen, full fart med RIB-båtar genom skärgården, angöra Briggen för att segla i solnedgången och avnjuta fantastisk mat. Vi skapar verkligen oförglömliga minnen för våra kunder.

Ett annat starkt minne är att jag under min första vecka fick möjligheten att sitta uppe på VIP-läktaren och se en Candlelightkonsert, det var verkligen magiskt. Det är otroligt att se hur en och samma plats kan förvandlas till en konserthall, ett spektakulärt företagsevent eller en vacker och värdig minnesstund - allt beroende på kundens behov och önskan. Jag blir alltid lika imponerad av vad mina kollegor lyckats skapa.

Vilka egenskaper och färdigheter anser du vara mest värdefulla för att lyckas i din roll på Skeppsholmsgruppen?


Att skapa en god struktur och effektiva arbetsflöden är avgörande för att lyckas och det arbetar jag dagligen med för att på så vis bidra till helheten och en god arbetsmiljö. Trivselfaktor och att göra vardagen enklare för mina kollegor brinner jag verkligen för. Jag har tidigare erfarenhet från roller som assistent och formgivare på en reklambyrå vilket har hjälpt mig att utveckla dessa färdigheter. Att kunna anpassa sig till olika arbetsuppgifter och utmaningar är också viktigt, eftersom min roll här på Skeppsholmsgruppen innebär variation mellan praktiska och administrativa uppgifter.

Kan du dela med dig av en berättelse där du och ditt team lyckades överträffa kundens förväntningar?


Vi var väldigt engagerade under Kulturnatten där hela Skeppsholmen kokade av aktiviteter. Eric Ericsson-hallen var scenen för konserter, körer och jazz tillsammans med en DJ som verkligen satte stämningen. Det var magiskt!

Ett annat tillfälle var när en av våra kunder hade mycket högt ställda förväntningar på evenemanget och vi var angelägna om att göra det minnesvärt och möta alla kundens önskningar. Genom att samarbeta som ett team lyckades vi till och med överträffa kundens förväntningar. Efter evenemanget fick vi mycket positiv feedback och kunden var mycket nöjd med upplevelsen vi levererade och det var en härlig känsla för oss som team.

Hur ser du på Skeppsholmsgruppens framtid? Vilka trender och förändringar inom besöksnäringen tror du kommer att påverka ditt arbete mest framöver?


- Jag ser ljust på framtiden för Skeppsholmsgruppen. Vi strävar efter att sätta Destination Skeppsholmen på kartan och skapa en oas i hjärtat av Stockholm. Att arbeta tillsammans för att erbjuda unika upplevelser är vår målsättning. Vad gäller trender inom besöksnäringen tror jag att hållbarhet och digitalisering kommer att vara avgörande faktorer. Vi kommer behöva anpassa oss och vara innovativa för att möta de förväntningarna och behoven hos våra besökare i framtiden.

Comments


bottom of page