top of page

Skeppsholmsgruppen och Ångslupen Frithiof & Ångfartyget Motala Express inleder samarbete


EXKLUSIVA OCH KULTURHISTORISKA UPPLEVELSER I EN OSLAGBAR MIX MELLAN HAV OCH LAND MITT I CENTRALA STOCKHOLM

PRESSMEDDELANDE

STOCKHOLM, 4 juli 2023

Skeppsholmsgruppen, en ledande aktör inom evenemang, konferens och mötesbranschen i innerstaden, meddelar med stolthet att man inleder ett spännande samarbete med fartygen Ångslupen Frithiof och Ångfartyget Motala Express. Detta samarbete markerar en utvidgning av Skeppsholmsgruppens portfölj och skapar nya möjligheter för exklusiva och minnesvärda upplevelser i en oslagbar mix mellan hav och land.

Ångslupen Frithiof & Ångfartyget Motala Express är två historiska och kulturellt betydelsefulla fartyg som nu kommer att samarbeta med Skeppsholmsgruppen för att erbjuda transporter med guldkant till Skeppsholmen.

S/S Frithiof är en vacker ångslup från 1897. Denna klassiska stockholmsprofil var i bruk som passagerarbåt i Stockholm fram till 1950-talet. S/S Motala Express är ett imponerande ång- och passagerarfartyg från 1895 och är en av Europas vackraste och mest välbevarade ångjakter. Fartygen kombinerar nostalgisk charm, tidlös lyx och moderna faciliteter. I kombination med de kulturhistoriska lokalerna på Skeppsholmen skapar båda fartygen, ett svårslaget erbjudande med svårslagen atmosfär.

Elin Dahlkvist Frid, grundare på Skeppsholmsgruppen, uttrycker sin entusiasm över samarbetet och säger:

"Vi är otroligt glada över att inleda detta samarbete med Ångslupen Frithiof och S/S Motala Express. Dessa fantastiska fartyg tillför en fantastisk dimension till vår portfölj och ger oss möjlighet att erbjuda ännu häftigare upplevelser för våra kunder. Vi ser fram emot att tillsammans skapa magiska stunder - tillhavs i kombination med våra locations här på ön i hjärtat av Stockholm.”

Matilda Grünberger & Elin Dahlkvist Frid, Grundare Skeppsholmsgruppen

Även representanter för Ångslupen Frithiof & S/S Motala Express delar sin glädje över samarbetet. Niklas Bergman som representerar Ångslupen Frithiof & S/S Motala Express, kommenterar:

"Det är en ära för oss att få samarbeta med Skeppsholmsgruppen. Vi är mycket stolta över våra fartyg och dess historia, och genom detta samarbete kan vi dela den med ännu fler människor och skapa fantastiska mingel ombord och på ett ståndsmässigt vis transportera gäster till Skeppsholmen. Vi upplever att våra erbjudanden samspelar mycket bra - vi båda representerar produkter högt kulturhistoriskt värde och ger möjlighet att skapa fester och event som är svårslagna. Vi ser fram emot att vara en del av Skeppsholmsgruppens framgångsrika resa framåt.”

FÖR MER INFORMATION OM SKEPSSHOLMSGRUPPEN, vänligen kontakta: Elin Dahlkvist Frid, elin@skeppsholmsgruppen.se eller Matilda Grünberger, matilda@skeppsholmsgruppen.se

FÖR MER INFORMATION S/S MOTALA EXPRESS & ÅNGSLUPEN FRITHIOF, vänligen kontakta: Niklas Bergman, info@angbatar.se


FÖR BILDMATERIAL, vänligen besök: www.angbatar.se
FAKTA


OM SKEPSSHOLMSGRUPPEN Skeppsholmen är en enastående och attraktiv plats med ett fantastiskt läge. Denna centrala oas är för sin kulturella och historiskt rika atmosfär. Skeppsholmsgruppen lägger stor vikt vid att bevara denna atmosfär samtidigt som man välkomnar näringslivet. Skeppsholmsgruppen erbjuder premiumlokaler för både stora och små konferenser, evenemang och fester.

OM GRUNDARNA & ÄGARNA Skeppsholmsgruppen drivs och ägs av Matilda Grünberger och Elin Dahlkvist Frid. Båda har bred och lång erfarenhet av eventbranschen. Matilda har tidigare framgångsrikt drivit ett eventbolag medan Elin har gedigen erfarenhet inom privatfestarrangemang, catering och drift av festvåningar. Deras samlade kunskap, erfarenhet och drivkraft utgör en stark grund för att leverera förstklassiga evenemang.

OM VISIONEN DESTINATION SKEPPSHOLMEN Skeppsholmsgruppen har en vision om att etablera och arbeta in Skeppsholmen som en destination för både inresande och lokalbefolkningen. Målet är att erbjuda en mångsidig och attraktiv plats mitt i centrala Stockholm för olika typer av evenemang. Visionen är att få alla som verkar på ön att jobba mot samma mål - öka besöksatalet och kännedomen kring utbudet på Skeppsholmen. Destination Skeppsholmen ska tillfredsställa behoven hos både kultur- och näringslivet och fungera som en självklar mötesplats i hjärtat av Stockholm.

OM S/S MOTALA EXPRESS

S/S Motala Express eller ”Vätterns fånge” som hon också kallades för – byggdes år 1895 vid Jönköping Mekaniska Verkstad för att bli störst, snabbast och vackrast på Vättern. För sin tid ett högteknologisk underverk som tog sig fram över Vättern med den besinningslösa farten av 14 knop och var samtidigt utrustad med luxuösa nymodigheter som till exempel vattenklosetter och badkar. Hon blev den yppersta representanten för den tidens hantverksskicklighet och ingenjörskonst. Både fartyg och ångmaskin är i originalskick och representerar i dag en mycket viktig bit svensk fartygshistoria. Idag ligger hon vid ångbåtsbryggan vid Strandvägen i Stockholm.

OM ÅNGSLUPEN FRITHIOF Denna klassiska Stockholmsprofil, byggdes år 1897 på Södra varvet i Stockholm som passagerarbåt mellan Nybroviken och Djurgården inför den stora Världsutställningen, som skulle befästa Sveriges position som en av de ledande nationerna inom arkitektur, konst och industri. Ångslupen Frithiof är samtida med Strandvägens pampiga fasader, Djurgårdsbron och Nordiska Museet. Hon gick i livlig trafik på Stockholms vatten, och var i bruk som passagerarbåt fram till 1950-talet.

bottom of page